Viikonloppu alkaa lähestyä, joten suunnitelmienkin on edettävä sitä mukaa tasaiseen tahtiin. Tänään koetin ottaa selvää tiestä, jota pitkin meidän on Norjan puolella tarkoitus ajaa.

Kuulin hiljattain, että Norjassa on maksullisia teitä. Maksuista pitävät huolen tietullit, jotka ovat kuulemma muuttuneet automaattisiksi. Käytännössä autot valokuvataan ja tunnistuksen hoitaa ilmeisesti joku englantilainen firma, joka sitten lähettää maksun autonomistajan kotiin jälkeenpäin. Ilmeisesti useiden pitkien tunneleiden jälkeen esiintyy tietulleja, joten tehtäväkseni jäi ”kalastella” tietoa siitä, onko ko. tienpätkällä tulleja ja jos on, kuinka suuret maksut noin suunnilleen ovat.
Selvää sain ainakin sen verran, että suurin osa tietulleista on eteläisessä Norjassa. Pohjoisessa ei kuulemma montaa tietullia ole. Käsittääkseni ei kyseisellä tienpätkällä yhtäkään, mutta täytyy nyt ottaa siitäkin asiasta selvää vielä tarkemmin.
Täytyisi tässä vielä suunnitella kaikki mukaan otettavat jutut valmiiksi, ei tarvitse sitten viime hetkellä pakata hädissään ja unohtaa vähintään puolta tarvituista asioista kotiin.
Vauvaa varten ainakin seuraavat asiat:
-    Maitoa
-    Tuttipulloja vaihtotuteilla
-    Tavallisia turvatutteja (2)
-    Vaippoja
-    Kosteuspyyhkeitä
-    Maitohappobakteerit
-    Nestemäinen Panadol
-    Harsoja
-    Pyyhe
-    Vaihtovaatteita
-    Helistin
Mitähän muuta vielä…? Ehdota, jos jotain juolahtaa mieleen.