Käytän paljon Suomalaisen Kirjakaupan nettikauppaa, vaikka kotikaupunkini on yksi niistä, joissa tämä kyseinen putiikki sijaitsee. Nettikaupan sijaan voisin siis ihan yhtä hyvin kävellä keskustaan (15 min) ja saapastella puotiin ostamaan haluamani eepokset.

Nettikauppa on kumminkin tuntunut toistaiseksi ko. kauppaan menoa helpommalta. Ei tarvitse kuin rekisteröityä kauppaan, selailla kirjoja, valita haluamansa ja maksaa ne verkkopankin kautta. Tämän jälkeen kirjat lähetetään joko lähimpään postiin tai suoraan kotiin. (Jälkimmäiseen yleensä silloin, mikäli joku kirja unohtuu paketista. Minulle on käynyt näin kahdesti; ensimmäisellä kerralla jouduin sanomaan asiasta, toisella kerralla huomasivat virheen itse ennen kuin ehdin koko juttua huomatakaan. Palvelu on siis pelannut lähes moitteettomasti.) Sitten ei muuta kuin lukemaan.
Helpompaa tämä nettikaupasta tilaaminen on siinä mielessä, että kun tämä minunkin tyttäreni valvoo suurimmaksi osaksi päivänsä, saattaa kaupoissa kiertely olla hieman hankalaa. Tyttö kun pitäisi koko ajan pitää tasan niin päin ja niin lähellä, että hän voi vaivattomasti nähdä minut. Muutoin alkaa itku.
Mutta, luetuista kirjoistahan tässä nyt piti puhua. Viime aikoina on siis tullut luettua seuraavat kirjat:
-    Kellokosken Prinsessa. Kuvittelin kirjaa elokuvan tavalla (en ole kylläkään nähnyt sitä) fiktiiviseksi kertomukseksi, mutta itse asiassa kirja oli kaikkea muuta. Kyseessä on kiintoisa faktakertomus siitä, kuka Prinsessa oli, ja millainen hän oli. Kirja antoi samalla myös tietoa mm. psykiatrisen hoidon kehittymisestä, jonka myöskin koin kiinnostavaksi (terveysalan asiat yleensäkin ovat mielestäni kiinnostavia). Teksti on helppolukuista, eikä kirja ole kovin pitkäkään. Itse paljon lukeneena luin sen päivässä. Voin suositella. (Kirja oli muuten tuolla nettikaupassa pokkarina, ja todella halpa…)
 
-    Rikos ja Rangaistus, made by Dostojevski. Kirja on jo vanha, mutta tutustuin ko. teokseen vasta nyt. Tätä kirjaa on kehuttu paljolti, ja voinen itsekin yhtyä näihin kehuihin. En tiedä, onko kirja nykypäiväisten rikosromaanien tapaan jännittävä, mutta kyllä siinä tietynlainen tunnelma pysyy yllä ihan koko ajan. Itse uppouduin lukemaan, tapahtumat veivät mukanaan… ja sitten saatoinkin lukiessani kuvitella mielessäni miltä tapahtumat ovat näyttäneet. Dostojevskillä on muutama kirja, joiden lukemisen olen kokenut raskaaksi, mutta tämä ei ollut raskas lukukokemus. Päinvastoin. Kirjan lukemiseen kannattaa varata aikaa, sillä kirja on pitkä. Itse hintatietoisena (no joopa joo) ostin kirjan pokkarina, ja hintaa taisi olla peräti 8 euroa. Suosittelen.
 
-    Jokunen kuukausi sitten näin nettikauppaa selaillessani mainoksen kirjasta, jonka kannessa oli korkokengät. Päätin varmuuden vuoksi lukaista kuvauksen kirjasta, ja päädyin sitten tilaamaan sen. Kirjan nimi on ”Huimaavat korot”, ja sen on kirjoittanut Mirja Terva. Olen vasta aloittanut kirjan lukemista, mutta jo nyt voin sanoa pitäväni siitä. Tämä ei tietenkään ole kovin yllättävää, kun miettii, millainen kenkähullu oikeasti olen… Mutta viihdyttävää ja kiinnostavaa luettavaa tarjoilee tämä kenkäfriikeille hyvinkin sopiva kirja. Tämä taitaa olla saatavana sekä pokkarina että kovakantisena, eikä tämäkään tosiaan kovin kalliiksi koitunut. Hintaa en ikävä kyllä muista.