Katselin toissapäivänä kynsiäni ja totesin, että joka ikisen kynnen lakkaukset pitäisi uusia. Näin Juhannuksen kunniaksi päätin jättää tuon työn tälle illalle, ja tässä hiljattain sainkin sen valmiiksi.

Olen siinä mielessä avarakatseinen, ettei minulla ole lempiväriä, ja täten pidänkin lähes kaikista väreistä. Tämän ei voi kuitenkaan sanoa näkyväni valinnoissa, joita teen kynsieni värin suhteen.
Sormenkynnet saavat lähes poikkeuksetta jonkin sävyisen punaisen, varpaiden kanssa sama juttu, joskus ihmeeksi niitä on tosin saattanut koristaa sininenkin väri.
Joka tapauksessa rakastamani kynsilakka omien kynsieni värittämiseksi on ehdottomasti Maybellinen kynsilakka numero 15, Candy Apple: (kuva kopioitu muualta)
 
…jolla nyt illalla päädyin lakkaamaan joka ainoan kynteni. Kyseessä on väri, joka antaa kynsille verenpunaisen, täyteläisen sävyn, mikäli kynnet lakkaa huolella ja muistaa antaa kuivuakin jonkin aikaa (=ei kauaa).
Vaikka ihastukseni tähän väriin on valtaisa, en juurikaan arkena käytä tätä sormenkynsiini, syystä, jota en itsekään tiedä. Arkena suosin Maybellinen lakkaa numero 5, Cotton Candya. Tästä pullosta en jaksa alkaa ottaa kuvaa, enkä sitä netistäkään suotuisasti löytynyt, joten jäätte nyt siitä paitsi.
Väri on ihanan karamellinen vaaleanpunainen, joka ei ole liian hempeä, eikä liian kirkas. Sopisi mielestäni hyvin varpaankynsiinkin, ja voisin tuota omiinikin laittaa, ellen potisi jotain pakkomiellettä siitä, että varpaankynnet tulee ehdottomasti somistaa joko kirkkaalla punaisella tai sinisellä.