Tänään ollessamme kaikki koolla Kaupunkikodissamme, soi yllättäen ovikello. Pohdiskeltiin siinä sitten, mikä tai kuka siellä oven takan oikein olisikaan… yleensä kun se ovikello ei pahemmin soi, ja jos soikin, niin yleisesti ottaen siellä on joko Täti Moonika (yleensä pummaamassa asunnonhaltijalta rahaa, tupakkaa tai molempia) tai Ransu (Nasse-sedän taikajuomaa lievästi nauttineena) tai joku muu yhtä järkevä yllätysvisiitille tulija.

Oven takaa paljastui kuitenkin yllätys, kun naapurin rouva uuden avokkinsa ja tyttärensä kanssa tuli kylään. Se rouva, joka oli mainostanut tytärtään oivallisena koiranhoitoapuna. Yllätys oli todellakin suuri, kun rouva eteisessä kertoi, ettei tyttö ole Juhannuksena lähdössä mihinkään, joten se voisi hoitaa Tikkujalkaa.
Kutsuimme koko poppoon sisälle, ja jutustelun lomassa sitten selvitettiin muutama Tikkujalan ja Herra Kissan hoitoon liittyvä yksinkertainen asia. Tytöllä on ilmeisesti kokemusta koirista sekä kissoista jo ennestäänkin, joten hoidon pitäisi sujua hyvin. Vaivanpalkasta ei puhuttu mitään, mutta kyllähän sitäkin on tytölle hommattava. Eihän tarkoitus ollutkaan, että kukaan ilmaiseksi Tikkujalkaa & Herra Kissaa rupeaa hoitamaan.
Tässä vaiheessahan jo varmaan jokainen arvaa, mitä tämä tarkoittaa? Tietysti sitä, että Norjaan menemiselle ei ole minkäänlaista estettä!
Ainoa kysymysmerkki on edelleen Juhannuksen sää, mutta luulisi senkin asian pikapuolin selkenevän… toivotaan, ettei kaatosateita ole tulossa. *kurkistus kymmenen vuorokauden sääennusteeseen* Näyttäisi siltä, että lähes joka paikassa sataa lauantaina, mutta perjantaina ei ilmeisesti pitäisi sataa. Ei kai tässä auta kuin toivoa, että sään tila muuttuisi, ja aurinko hellisi meitä Juhannuksena… Kaatosateessa kun ei ole kiva matkustaa, ja tarkoitus olisi vielä päästä uimaankin jossain vaiheessa.