K soitteli minulle eilen illalla koko ajan. Teeskentelin, että olin jo nukkumassa, enkä siksi vastannut puhelimeeni. Oikeasti luin Huimaavia korkoja, ja yritin olla kiinnittämättä huomiota tärisevään puhelimeen.

Lapsellista, tiedetään. Mutta miksi sen pitää soittaa ~puoli yhden aikaan yöllä? Juttelisi päivällä, jos kerran on jotain asiaa… Se ei ilmeisesti ole tajunnut, että haluan todellakin käyttää myöhäiset hetket rentoutumiseen ja hieman myöhemmin ihan oikeasti siihen nukkumiseen.
Vähän pelottaa tämä päivä: K soittaa aivan varmasti jälleen heti kun herää, ja mihin se johtaakaan? Luultavasti siihen, että kerron olleeni levähtelemässä (no, sehän ei ole valhe) ja K alkaa taas huutaa minulle.
Olen melko varma tästä, koska K:n mielestä meidän pitäisi mennä sinne viettämään Juhannusta. Sehän alkoi puhua eilen jopa mökin varaamisesta. Ymmärsittekö nyt; mökin varaamisesta – muutama päivä ennen Juhannusta! En voinut olla nauramatta K:n toiveajattelulle ja totesinkin, että vapaat mökit on Juhannuksen aikaan melkoisen vähissä – lähes joka paikka on tupaten täynnä. Johon K ei suostunut uskomaan, vaan väitti vastaan kivenkovaa, kuten aina yleensäkin… koska enhän minä mitenkään voi olla oikeassa.
Tokaisin, että jos herra kerran kuvittelee vapaita mökkejä vielä riittävän, niin olkoot sitten niin hyvä, ja selvittäköön asiaa jo valmiiksi. K:n mielestä ehtisimme kuitenkin katsastaa vapaiden mökkien tilanteen internetistä sitten, kun ”te tuutte tänne” eli kun me olisimme siellä.
Hämmästyttää välillä, millaisena jumalana se nettiä oikein pitää. Sillä on oikeasti aivan väärä kuva koko systeemistä. Kyllä, K kuvittelee, että netin avulla saa vaikka kuun taivaalta; kirjaimellisesti. Koeta nyt sitten tuota maan pinnalle pudotella…
Mietinnässä onkin nyt sitten, pitäisikö kokeilla onneani ja vastata puhelimeen… Ja K:n alkaessa purkaa kiukkuaan (kuten hän siis todennäköisesti tekee) vain katkaista koko puhelu, ja olla miettimättä koko asiaa sen enempää. Sen jälkeen voisinkin sitten oikeastaan sulkea koko puhelimeni, vaikkapa lähes koko Juhannukseksi… Paitsi tietenkin niiksi väliajoiksi, jolloin on aika päivitellä tietoa naamakirjaan.