1. Olen kotoisin Keski-Pohjanmaalta, jossa olen asunut melkein koko ikäni. Välillä asuin suuremmassa cityssäkin, kunnes huomasin, että pikkukaupungilla on puolensa. Esimerkiksi välimatkat ovat sen verran lyhyitä, että lähes joka paikkaan voi aivan hyvin kävellä. Suuremmassa kaupungissa sen sijaan on mentävä bussilla, ja sitäkös minä inhoan… Ainaista odottelua, bussien vaihtamista, kävelemistä, värjöttelyä ja tympääntymistä tulipalopakkasella pimeissä illoissa. Kesällä riesana tietysti ovat muut häiriötekijät.

2. Olen syntynyt v. 1989 loppukesästä. Täytän siis tänä vuonna peräti 22 vuotta.
3. Olen vaihtanut nimeni. Ensimmäinen ristimänimeni on edelleen kutsumanimeni, mutta nykyään nimilistan keskimmäisenä. Sukunimeni on edelleen sama. Hassua, mutta tämä ei ole edes kaikkien sukulaisteni tiedossa.
4. Joidenkin horoskooppien mukaan olen leijona, joidenkin neitsyt. Lukiessani horoskooppeja luen siis yleensä molemmat horoskoopit, vaikken niihin uskokaan.
5. Äidinkieleni on suomi. Sen lisäksi ruotsi ja englanti sujuvat mallikkaasti sekä puhumisen että kirjoittamisen osalta. Kykenen myös lukemaan kolmea muuta kieltä varsin mallikkaasti. (Huom., en siis juurikaan puhumaan.)
6. Kielet ovat yksi minua kiinnostavista asioista, ja haluaisin oppia niitä lisää. Kielten toivelistalla ovat norja, espanja, italia, ranska sekä venäjä. Siinäpä haastetta kerrakseen…
7. Minulla on huono laskupää, eivätkä matemaattiset asiat ole koskaan olleet vahvimpia puoliani.
8. Minulla ei ole lempiväriä, pidän yleisesti ottaen kaikista väreistä. Kovin kirkkaita värejä en pukeutumisessani käytä muulloin kuin kesällä, alusvaatteissa värit sen sijaan saavat loistaa senkin edestä.
9. Alusvaatteiden shoppailu on muuten yksi suosikkiharrastuksistani. Älkää kysykö, miksi, koska en osaa vastata.
10. Suosikkivaatteitani ovat mekot ja hameet. Niitä löytyykin aikamoinen kasa kaapista, mutta lisää pitäisi silti saada… Mieltymykseni vuoksi myös tyttärelläni on iästään huolimatta melkoinen läjä mekkoja, joita on jo tässä vaiheessa kesää päästy käyttämään melko ahkerasti.
11. Tunnustan olevani kenkäaddikti. Tästä syystä kenkiäkin on melkoinen kasa, mutta aina niitä vain tulee osteltua lisää, ikään kuin vahingossa. Saatan esimerkiksi lähteä kauppaan ”ihan vain katsomaan, onko siellä nättejä kenkiä”, mutta tulla takaisin vähintään yhden kenkäparin kanssa. Kengät voivat olla turkoosit, pinkit, mustat, valkoiset, keltaiset, kullanväriset tai ihan mitkä vain, kunhan niissä on korko. Kiilakantakenkien puolelta löytyy joitakin silmääni miellyttäviä yksilöitä, mutta kovin paljoa sopivia kiilakantaehdokkaita en täältä Suomesta ole löytänyt, ikävä kyllä.
12. Shoppailun ohella mielipuuhiani ovat myös lukeminen ja romanttisten komedioiden katsominen. Kumpaakin kerkeän tekemään tätä nykyä aivan liian vähän. Siksipä se onkin sitä ihanampaa uppoutua hyvän kirjan tai hyvän elokuvan pariin.
13. Olen myös niitä ihmisiä, jotka pitävät siivoamisesta ja kotitöistä. Tykkään järjestellä, tiskata, pestä pyykkiä, viikata, silittää, pestä ikkunoita, vaihtaa verhoja, vaihtaa vuodevaatteita, tampata mattoja, puunata,… Joidenkin sukulaisten kodeissa vieraillessani alan luonnostelemaan mielessäni, kuinka kyseisen asunnon saisi nopeimmin siivottua edes jonkinlaiseen kuntoon, tai mitä kyseisessä asunnossa voisi tehdä. Etsin katseellani vaivihkaa pölyä huonekalujen alta ja päältä, myös likaiset ikkunat kiinnittävät huomioni.
14. Tykkään sisustaa. Romanttinen, hieman prameileva, mutta kuitenkin kokemuksena mukava sisustustyyli on minun juttuni. Vaikka monen valkoisella ja beigellä sisustettu koti onkin mielestäni nätti, on kyseinen tyyli itselleni liian ”tylsä”.
15. Ilmettä kodille antavat mielestäni verhot, pöytäliinat, matot sekä vuodenaikoihin sopivat koristeet. Esimerkiksi Pääsiäisenä on oltava tipuja, rairuohoa, ja sen sellaista, Jouluna joulukoristeet, Halloweenina syksyn lehtiä,…
16. Kesään kuuluvat myös mielestäni kukat. Terassini olen täyttänyt erilaisilla kukka-amppeleilla, ja löytyyhän tuosta pihalta kukkapenkkikin. Lisäksi kasvatan pienissä ruukuissa tilliä ja persiljaa.
17. Kiinnostuksiini kuuluvat myös eri uskonnot, kulttuurit, historia, politiikka, arkkitehtuuri, matkailu, ruuanlaitto ja leipominen.
18. Olen myös kiinnostunut ns. henkisistä asioista, vaikken niihin uskokaan.
19. Pidän teatterista ja klassisesta musiikista. Opiskelin klassisen kitaran soittoa aiemmin 11 vuotta, joten ehkäpä mieltymykseni on sitten tullut sen mukana. Vaikka klassinen musiikki mielestäni kaunista onkin, en sitä kovin useasti kuuntele.
20. En ole uskovainen enkä muutenkaan kovin uskonnollinen ihminen, mutta omaan tiettyjä hengellisiä arvoja ja asenteita, joista haluan pitää kiinni. Tiettyinä juhlapyhinä olen myös tottunut käymään kirkossa.
21. En tupakoi, ja alkoholia käytin ennen raskaaksi tuloani ehkä pari kertaa vuodessa. Nyt en sitten sitäkään vähää, eikä kyllä ikävä olekaan.
22. Omistan kissan ja koiran. Ennen kuin koirastani tuli koirani, en ollut osannut kuvitellakaan, kuinka mukava lemmikki ja seuralainen koira oikeasti onkaan. Todellakin ihmisen paras ystävä.
23. Melkein kaikki eläimet ovat nähdäkseni suloisia, ainakin pieninä.
24. Käärmeitä sen sijaan kammoan.
25. Pelkään ampiaisia, mehiläisiä ja kimalaisia. Jos joku noista tulee kohti, alan joko hyppimään, kiljumaan, huitomaan tai juoksen karkuun. Joskus noita kaikkia… Siinä on kanssaihmisillä nauramista.
26. Inhoan hyttysiä ja paarmoja, jotka syövät kaiken minkä ehtivät.
27. Ollessani pieni otimme muuten kissan uimarannalle. Muuten hyvä, mutta vein sen uimaan, eikä se todellakaan tykännyt siitä. Kissa siis livisti karkuun koivunrunkoa pitkin, ja isäni joutui kiipeämään perässä. Eipä otettu kissaa sen jälkeen rannalle mukaan.
28. Olen kiinnostunut autoista ja moottoripyöristä. Jälkimmäisiin kiinnostus heräsi isäni ostaessa itselleen sellaisen. Itse en omista kumpaakaan, ainakaan toistaiseksi…
29. Yleensä liikun kävellen vaunujen kanssa.
30. Se onkin tarpeen, sillä olen varsinainen herkkusuu.
31. Mieliherkkujani ovat suklaa, ja Aino-jäätelö kerma-karamellin makuisena.
32. Pidän leipomisesta. Olen päättänyt vielä joskus opetella tekemään näyttäviä kakkuja.
33. Juon liian vähän vettä, ja liian paljon mehuja.
34. Musiikkimakuni on todella laaja. Samoin myös musiikillinen tuntemukseni. Raskaampi rokki ja örinä hevi ovat lähinnä niitä alueita, joita en oikein tunne.
35. Yllätyksekseni olen alkanut pitää rap-musiikista, tai ainakin muutamista kappaleista…
36. Minulla ei ole unelma-ammattia, mutta uskoisin senkin kyllä hahmottuvan tässä ajan mittaan. Tällä hetkellä tyttäreni on niin pieni, että minun tärkein tehtäväni on olla häntä varten.
37. Hänen kasvettuaan haluaisin hankkia itselleni kunnollisen koulutuksen. Mielenkiintoisia aloja on useita, mutten haluaisi muuttaa ja lähteä opiskelemaan toiselle paikkakunnalle. Se siis rajoittaa valintojani hieman, sitten kun on sen aika.
38. Haluaisin useamman lapsen. Luultavasti esikoisellani on kuitenkin aina ihan erityinen paikka sydämessäni.
39. Suurperhehaaveista huolimatta en osaa nähdä itseäni asustelemassa kumppanini kanssa saman katon alla. Tämä luultavimmin johtuu siitä, ettei kunnollista ehdokasta ole vielä sattunut kohdalle, nämä tapaamani miehet ovat olleet tähän mennessä vähän toisen tyyppisiä, kuin pitäisi.
40. Seurustelukumppanini ei tarvitse loistaa ulkonäöllään, mutta hänen ulkonäössään on ehdottomasti oltava jotain, joka minua miellyttää. Hänen tulisi myös olla jollain tavoin samantyyppinen kuin minä, jotta voisimme jakaa asioita keskenämme. Tärkeimpiä kriteereitä ovat myös luotettavuus, rehellisyys ja huumorintajuisuus. On myös olemassa ammatteja, joiden edustajista en näe kumppania valikoivani, erinäisistä syistä.
41. Puhun tässä kumppanista, mutta haluaisin kyllä vihillekin. Mielellään ihan kirkossa, ja häihin väkeä noin 80 henkeä.
42. Itse asiassa suunnittelin omat hääni jokin aika sitten.
43. Minulla ei ole lempivuodenaikaa, vaan pidän kaikista vuodenajoista tasapuolisesti.
44. Olen ihastunut Lapin luontoon. Siellä vain on niin kaunista.
45. Haluaisin käydä Norjassa.
46. Unelmien matkakohteita ovat kyllä melkein kaikki maat.
47. Uusissa matkakohteissa tykkään sekä rentoutua ja ottaa aurinkoa, että katsella paikkoja ja nähtävyyksiäkin. Jälkimmäinen on ehkä itselleni mieluisampaa.
48. Pidän monia koruja kauniina, mutta itse suostun käyttämään vain kultaa ja aitoja kiviä.
49. Lempikukkani on luultavasti ruusu.
50. Kesään kuuluu mielestäni saunominen vastan kera, koivujen ja metsän tuoksu, meren tuoksu, kuuma hiekka, aamukasteesta viileä nurmikko, aurinko, maaseudun tuoksu, grillaaminen ja uiminen. Täällä kun ollaan, voi myös terva tuoksahtaa.
51. Tuoksuista tuli mieleeni, että suosikkiparfyymini on Laura Biagiotti. Toinen suosikkini on Lancomen Hypnose.
52. En yleensä osta parfyymeja marketeista. Yksi syy siihen on se, että haluan laatua, toinen syy puolestaan on se, että nämä em. suosikkituoksuni eivät löydy markettien valikoimasta.
53. Valvon nykyään aivan liian myöhään. En tiedä miksi, se vain menee niin.
54. Seuraan televisiosta Salkkareita, Kotikatua sekä Housea. Uutisvuotoakin seurasin ennen kuin se jäi tauolle.
55. Olen muuten aloittanut useamman blogin, ja lopettanut ne sitten lyhyeen. Innostus on vain loppunut kesken, kun ei ole ollut kirjoitettavaa.
56. Lueskelen satunnaisesti paria blogia ihan vain niiden ärsyttävyyden vuoksi. Nämä blogit eivät kuitenkaan löydy julkisesti näkyvällä blogilistallani…
57. En ole itsekään mikään mestaribloggaaja, myönnetään.
58. Varpaankynteni ovat lähes poikkeuksetta kirkkaanpunaiset. Sormenkynsissäni taas komeilee yleensä joko ranskalainen itse tehty manikyyri, tai jotain hempeämpää punaista tai vaaleaa liilahtavaa väriä.
59. Haluaisin ottaa varpaisiini geelivärikynnet kesän ajaksi.
60. Olen käynyt kosmetologilla yhden kerran elämässäni. Silloin koin myös ensimmäisen kerran sen, miltä tuntuu, kun kulmia nypitään.
61. Oli muuten aika kamala kokemus. En todellakaan halua kokea sitä uudelleen.
62. Tykkään täyttää ristisanatehtäviä. Olivatpa ne sitten kryptoja tai muita ristikoita.
63. Ostan mummolleni Apu-lehden pää täynnä taka-ajatuksia; siinähän on ristikoita, joita on sitten kiva täytellä siellä istuskellessaan.
64. Inhoan sairaaloita. Synnytysosastolla ollessani en halunnut tehdä mitään muuta, kuin lähteä vauvan kanssa kotiin. Pienoisen taistelun jälkeen sitten sieltä lähdimmekin kolmantena päivänä synnytyksen jälkeen.
65. Arvauskeskuksetkin ottavat pattiin. Tämä lähinnä siksi, että siellä saa aina odottaa kaikessa rauhassa, kun kaikki muut pääsevät edellesi. Olitpa sitten missä kunnossa hyvänsä.
66. Minulla on kaksi tatuointia. Toinen on sellainen, jonka päälle aion ottaa peitekuvan sitten joskus.
67. Minulla on lävistykset vain korvissa. Siis ne tavalliset paikat, joihin korvakorut laitetaan. Aiemmin minulla oli lävistys myös tuolla korvan ruston kohdalla ylhäällä, mutta koska koin sen hankalaksi, otin sen pois. Ehkä parempi niin.
68. Tykkään kovasti jääkiekosta.
69. Suomi-pelit katsoin silmät kiiluen, samoin Kärppien tähdittämät SM-liigan pelit tulee katsottua.
70. Minua harmitti suunnattomasti, etten voinut MM-pelien aikana kiljahdella riemusta ja pelosta. Vauva kun sattui nukkumaan vieressäni…
71. Katson myös mielelläni taitoluistelua sekä rytmistä kilpavoimistelua.
72. Haluaisin aloittaa kuntosalitreenin, mutta miten tässä aloitat. Hieman harmittavaa sinänsä, siellä kun saisi nopeasti tuloksia aikaan.
73. Minua tympii kaverini, jonka mielestä minun tulisi aina mennä hänen aikataulunsa mukaisesti. Koetan kuitenkin ymmärtää häntä tietyistä syistä, vaikka joskus tuonkin närkästykseni ihan avoimesti esille.
74. Sukulaiseni ja ystäväni eivät ole tietoisia blogistani. Toivon mukaan eivät minua tästä tunnistakaan, mikäli näille sivuille eksyvät.
75. Minusta Kumman kaa- ohjelma ei ole läheskään niin hauska, kuin ihmiset antavat ymmärtää.
76. Koetan vähentää kiroiluani. Tosin sitä ei tule niinkään harrastettua, kun on päivät lapsen kanssa kahdestaan. Suuttuessani taidan kyllä kuulostaa ihan Turkin lappalaiselta, mikä ei ole lainkaan hyvä juttu.
77. Julkisilla paikoilla kuitenkin katson, etten kiroile, tai käyttäydy muutenkaan sopimattomasti. Ihan siitä syystä, että haluan kunnioittaa käytökselläni muita ihmisiä.
78. Odotan Juhannusta, joskaan suunnitelmieni pitävyys ei ole vielä sataprosenttisen varma. Tiedossa voi olla reissu, jota nyt kuitenkin pitäisi suunnitella…
79. Mikäli reissuun lähdetään, otan koiran mukaan. En luota kehenkään niin paljoa, että jättäisin koiran tänne muiden armoille. Ihan totta. Kissalle voi sen sijaan kasata ruokaa lautasille jo valmiiksi.
80. Minusta on tulossa kummitäti Joulukuussa. Odotan sitä innolla!
81. En oikein hallitse small talkia. Tuskin Suomessa kovin moni muukaan, meillä kun ei oikeastaan ole sellaista…
82. Olen joskus ärsyttävän tarkka ja perfektionistinen. En tiedä, ärsyttääkö tämä piirre ketään muuta, kuin itseäni.
83. Mikäli rakentaisin joskus omakotitalon, haluaisin sen olevan mansardikattoinen. Toisaalta olisi kiva asua ihan vain tavallisessa yhden kerroksen omakotitalossakin.
84. Tähän mennessä olen asunut kerrostaloissa sekä luhtitaloissa. Kummatkin ovat asumismuotoina ihan mukavat, kunhan naapureina ei ole kyttääjiä.
85. …Tosin saatan itse kytätä, vaikkakin aika vähäisesti. En ole myöskään valittaja-tyyppinen naapuri, ellei oikeasti ole jotain aihetta.
86. Tällä hetkellä asun luhtitalossa, jossa asuu oikein mukavia ihmisiä. Sellaisia, joiden kanssa voi aidan yli vaihtaa kuulumisia ja joita voisi oikeastaan joskus pyytää vaikka kahvillekin.
87. Alan tällä hetkellä olla aika väsynyt.
88. Minua huvittaisi ostaa kannettava tietokone, tai ainakin uusi keskusyksikkö.
89. En voisi kuvitella satsaavani kännykkään 350 euroa enempää.
90. Haluaisin kuitenkin satsata uuteen televisioon sekä muuhun kodin elektroniikkaan. Ainakin jonkin verran.
91. Löydän jatkuvasti uusia porsaanreikiä rahoilleni, en edes ymmärrä, miten.
92. Kaipaan lähelleni ystäviä. Toki minulla niitä jonkin verran on ennestäänkin, mutta moni heistä asuu muualla.
93. Toisaalta viihdyn hyvin yksinkin. Joskus yksinäisyys on parasta laatuaikaa, mitä voi olla.
94. Päässäni soi tätä nykyä hyvin useasti Jenkki- mainos, sekä lastenlaulut, joita laulelen Vauvalle, vaikka hän vielä noin pieni onkin.
95. Soittelen hänelle myös kitaraa ja pianoa. Pitäisi kai tarttua huiluunkin taas tässä joskus.
96. Olen viime aikoina ostellut Seiska- lehteä useamman kerran, vaikka yleensä ajattelen koko lehden olevan täysin roskaa.
97. Yleensä luen Elleä ja Cosmopolitania. Vastikään tutustuin Koti ja puutarha- nimiseen lehteen, ja tykkäsin.
98. Rytmini ovat sekaisin. Valvon myöhään, ja nukkuisin mielelläni pitkään…
99. Saatuani tämän valmiiksi painelen nukkumaan. Toivottavasti en näe painajaisunia, koska niistä herättyäni en oikein tahdo saada unta uudelleen.
100. Olen tyytyväinen: urakka suoritettu.